Известие

Collapse
No announcement yet.

Превъртяла резба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Независимо от това, че на тези свещи им дават 100К пробег, очевидно е добре отвреме навреме да се свалят и почистват резбите им. Пренатягане в комбинация с голям срок на експлоатация и други фактори има голяма вероятност да доведе до ситуацията с късането или повреда на резбата.
    При мен се скъса не затегната свещ - духало е през резбата, едвам я изкарахме без да превърти резбата, после при затягане се скъса (що ли ми трябваше да слагам същата свещ...ама....). Иначе начина за сваляне на заяла свещ (бензинова или дизелова) без да завлече резбата е да се развива без много напъване и като се изчаква материала да отпусне сам - развъртате докато чуете пукане или около 10 градуса, броите до 15 после пак така. Проклетата свещ я вадих час и половина ама резбата си остана. Ако я награбите хамалската с як ключ и голямо рамо рискувате да извадите и резбата.
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
      При мен се скъса не затегната свещ - духало е през резбата, едвам я изкарахме без да превърти резбата, после при затягане се скъса (що ли ми трябваше да слагам същата свещ...ама....). Иначе начина за сваляне на заяла свещ (бензинова или дизелова) без да завлече резбата е да се развива без много напъване и като се изчаква материала да отпусне сам - развъртате докато чуете пукане или около 10 градуса, броите до 15 после пак така. Проклетата свещ я вадих час и половина ама резбата си остана. Ако я награбите хамалската с як ключ и голямо рамо рискувате да извадите и резбата.
      Добре е, че си решил проблема по правилния начин. Иначе можеха да се отворят много неприятни манипулации.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
      X